Stretko - Ty budeš svedčiť o mojom nekonečnom milosrdenstve.

26.04.2014 10:00

Aj my - malí, maličkí a väčší, túžime svedčiť o milosrdenstve nášho Boha. Preto sme sa v sobotu dopoludnia stretli v našom pastoračnom centre práve my - deti, mladí i rodinky.
Na stretku sme si zahrali divadielko o Helenke Kowalskej, ktorá sa stala sestrou Faustínou. O tom ako si ju Ježiš vyvolil, aby cez ňu priblížil ľuďom svoje nekonečné milosrdenstvo. Lenže pre nás menších, je niekedy ťažké vedieť, čo je to MILOSRDENSTVO. Tak sme si to pekne vysvetlili na príkladoch. A už vieme, že keď sa podelíme o svoju desiatu v škole, alebo zavoláme chorému kamarátovi, aké máme domáce úlohy, alebo sa budeme modliť za iných... aj to sú naše skutky milosrdenstva. Hoci sa zdajú malé, no keď ich konáme s láskou, v očiach nášho nebeského Otca sú veľké.
Čakalo na nás aj divadielko o Karolovi, ktorý sa stal pápežom Jánom Pavlom II. V jeho živote sme krásne uvideli, ako konal skutky milosrdenstva, keď sa podelil o jedlo, o šaty, keď povzbudzoval slovom a modlil sa za iných. Mohli sme uvidieť, akým krásnym človekom môže byť každý z nás, keď kráča po stopách Pána Ježiša.
Vyrobili sme si Pána Ježiša - Božie milosrdenstvo, aby sme ho aj doma mali stále pred očami. A na záver nášho stretka sme sa spoločne pomodlili Korunku Božieho milosrdenstva. Tak, ako si to želal Pán Ježiš.

Pane, pomáhaj nám, aby sme aj my boli apoštolmi Tvojho veľkého milosrdenstva. Nech v našich srdiečkach vládneš Ty. Ľúbime Ťa, Pane Ježišu. Amen.

 

Martina Ďuračková
 

Stretko - Ty budeš svedčiť o mojom nekonečnom milosrdenstve.