Milión detí sa modlí ruženec

18.10.2014 09:00

V sobotu 18. októbra sme sa v našom pastoračnom centre stretli deti, detičky, mladí i rodičia a starí rodičia a spolu sme sa modlili sv. ruženec.

        Pridali sme sa do celosvetovej aktivity: „Milión detí sa modlí ruženec“. 

        Táto iniciatíva vznikla vo Venezuele a od roku 2005 sa rozšírila do celého sveta. Svoj názov a cieľ dostala od sv. Pátra  Pia, ktorý povedal:“ Keď sa milión detí pomodlí ruženec, svet sa zmení.“ 

        Vytvorili sme tak krásne modlitbové spoločenstvo, spolu s Máriou a Ježišom.

        Po modlitbe sme si v divadielku priblížili, ako to vyzeralo na svadbe v Káne Galilejskej. Spoznali sme ešte lepšie, že Ježiš nám dáva Máriu, ako veľkú pomocníčku v našom živote. Ona sa za nás prihovára a Ježiš nás prehojne žehná. Preto i my, malí i veľkí, chceme prichádzať k Ježišovi aj cez Máriu a prosiť ju o príhovor. Ježiš nám hovorí, že Mária je kľúčom k zázraku.

        A tiež nemôžeme zabudnúť na dôležité Máriine slová, ktoré sa majú stať "mottom" nášho života - "Urobte všetko, čo vám Ježiš povie."

        Po divadielku sme si zaspievali pieseň o Márii, vytvorili sme si hravým spôsobom desiatok sv. ruženca a na záver sme sa naučili novú ukazovačku. Po všetkých aktivitách nás čakalo krásne a chutné pohostenie od našich maminiek. Aj im patrí veľké: ĎAKUJEME!!!

        Veríme, že naše spoločné chvíle spojené v modlitbe prinesú požehnanie do rodín všetkých detí, a že modlitba ruženca sa stane pravidelnou súčasťou duchovného života detí a našich rodín.

 

                                                                                                                                 Martina Ďuračková

 

Milión detí sa modlí ruženec